eIDAS – EU elektronische handtekening wetgeving

De Electronic IDentification Authentication and trust Services, oftewel eIDAS overziet elektronische transacties in de europeese markt. eIDAS faciliteert een kader voor elektronische verificatie en identificatie door heel Europa. Simpel gezegd, Het betekent dat je veilig kan handelen in de wetenschap dat elk elektronisch document wat tussen europese landen wordt verstuurd veilig, legaal en gereguleerd is door de eIDAS.

eIDAS

Wat houd dit voor mij in?

Voor 1 Juli 2016, was elk Europees land verplicht om aan de ander zijn elektronische wetgeving omtrent e-Contracten te voldoen. Met de komst van de eIDAS is er een standaard gekomen wat deze werkzaamheden een stuk eenvoudiger maakt. Als voorbeeld, je verstuurd een document van het mooie Nederland naar prachtige Italië. Je hoeft nu niet meer te kijken welke reglementen Italië heeft voor elektronische handtekeningen omdat Italië een  Europees land is en daarmee de eIDAS volgt. Zie hier hoe de wetgeving omtrend eHandtekeningen is geregeld in andere landen (Engelstalig).

 

Signable en eIDAS

Bij Signable voldoen wij compleet aan alle eIDAS eisen, hiermee zijn wij volledig in staat om legaal onze dienst aan te bieden en te faciliteren. Wil je nou meer informatie over de legaliteit van Signable en elektronische handtekeningen, check dan onze Signable juridische pagina

Meer info – lees dit

Wil je meer te weten komen over dit onderwerp? Download ons engelstalige handboek met daarin alle leerpunten omtrent de eIDAS, gratis!
Signable guide ‘What’s eIDAS’

Als je meer wilt vinden over Signable en hoveel onze abonnementen kosten, check dan deze pagina en kijk welk abonnement bij jou past.