Signable eHandtekeningen FAQ

Voor sommige is dit de eerste keer dat je over elektronische handtekeningen hoort terwijl andere zijn al langer bekend met elektronische handtekeningen. Je hebt misschien eens een blog gelezen of een video gezien waarin ze werden gebruikt.

Misschien gebruik jij deze handtekeningen al jaren lang en ben jij een echte expert op dit gebied. Met dit in ons achterhoofd gaan wij jouw informatie aanbieden welke aansluit op deze scenario’s.

Voor wij beginnen, als jij een vraag hebt welke hier niet beantwoord wordt, stel hem aan ons team en wij geven jou zo snel mogelijk antwoord!

Waarom zou mijn bedrijf elektronische handtekeningen gebruiken?

Het gebruik van elektronische handtekeningen zal jouw processen stroomlijnen, tijd & geld besparen en nog veel meer voordelen met zich meebrengen. Lees verder voor meer info.

Wat is een elektronische handtekening?

Simpel gezegd, een elektronische handtekening stelt een persoon in staat om, op een rechtsgeldige manier, elektronisch zijn handtekening aan een online document te binden.

Kan iedereen elektronische handtekeningen gebruiken?

Met Signable kan iedereen binnen enkele minuten elektronische handtekeningen gebruiken. Het is gemakkelijk om je account op te zetten en om jouw eerste documenten te verzenden. Als je tegen problemen aanloopt zijn er een tal van opties om deze op te lossen. Zo hebben wij instructievideo’s en een customer success team met wie je kan bellen of chatten op onze website.

Zijn elektronische handtekening legaal?

Dankzij de eIDAS zijn elektronische handtekeningen sinds 29 september 2018 rechtsgeldig en legaal in Nederland. Hiervoor werden deze ook al als rechtsgeldig gezien dankzij lokale wetgeving, maar met de komst van de eIDAS zijn de standaarden voor elektronische handtekeningen gelijk getrokken door heel Europa heen.

Voor 29 september was het nodig om, voor elke Europese samenwerking, de wetgeving omtrent elektronische contracten te onderzoeken. Stel je wilt een overeenkomst versturen naar jouw Franse klant. Dan kan je nu, dankzij de eIDAS, deze gewoon verzenden zonder te onderzoeken of dit contract ook in Frankrijk als rechtsgeldig wordt beschouwd.

Kan je elektronische contracten gebruiken als je buiten de EU woont?

Dat is een goede vraag! Om een goed antwoord op deze vraag te geven hebben wij een aparte pagina voorbereid. Op deze pagina kijken wij naar de wetgeving voor elektronische contracten van allerlei verschillende landen. Neem een kijkje op deze pagina en zie hoe je Signable over de hele wereld kan gebruiken!

Kunnen elektronische handtekeningen mij geld besparen?

Papier, inkt, de opslag van de contracten zijn allemaal elementen die geld kosten bij het gebruik van fysieke contracten. Dankzij elektronische contracten ben je hier geen kosten meer aan kwijt. Maar denk ook eens aan hoeveel ruimte je bespaard als je die dossierkast uit je kantoor kan halen. Digitaal ondertekenen betekent dat alle contracten, van HR tot sales, veilig en online opgeslagen zijn.

Kunnen eHandtekeningen tijd besparen?

Als je een elektronische handtekening verzend bespaar je veel tijd. Dit komt omdat je de tijdrovende taken uit het proces neemt. Denk bijvoorbeeld aan het printen, maar ook het verzenden van een contract, of het maken van een afspraak om elkaar face to face te ontmoeten. Verzend jouw contract digitaal en weet dat deze binnen enkele seconden bij jouw klant in de inbox staat. Wat ga jij met de gewonnen tijd doen?

Waar en wanneer kan ik documenten versturen?

Dit is eigenlijk een afgeleide van de tijdswinst die je behaald. Jij kan jouw contracten versturen, waar je ook maar bent. Je hoeft alleen een internet verbinding te hebben en that’s it. Super handig voor de outbound verkoper! Start je device, verbind met het internet, upload je bestand en verzend deze wanneer jij wilt. 

Is een papierloos kantoor milieuvriendelijk?Volgens dit artikel heeft de Verenigde Staten in 2013 alleen al 55 tot 110 miljoen bomen gekapt voor papier! Sindsdien is het makkelijk om aan te nemen dat dit nummer alleen maar is opgelopen. In ons eentje kunnen wij de wereld niet veranderen, maar samen staan we al een stuk sterker. Als wij allemaal een kritische blik werpen op ons papier gebruik kunnen wij samen een positieve invloed uitoefenen op het milieu. Een papierloos kantoor kan daarbij een goed begin zijn.

Gebruikt mijn werkveld elektronische handtekeningen?

Er is een grote kans dat het antwoord op deze vraag ja zal zijn. Maar als je geïnteresseerd bent in hoe het nou precies zit, dan hebben wij al een mooie verzameling van verschillende industrieën en hoe zij elektronische handtekeningen gebruiken. Geïnteresseerd? Neem dan een kijkje hier!

Ervaren met elektronische handtekeningen? Dit is waarom je zou moeten overstappen naar Signable!

Bovenop alles wat al is gezegd, zijn hier een aantal redenen waarom je, net zoals onze 7000 klanten, Signable zou moeten gebruiken voor jouw contracten.

Welkom bij Signable | De plek voor jouw Digitale Handtekeningen

Heeft Signable een abonnement dat bij mijn organisatie past?

Wij willen dat zoveel mogelijk bedrijven elektronische handtekeningen kunnen gebruiken. Vanuit deze gedachtegang hebben wij onze abonnementen ingericht. Onze abonnementen zijn ingedeeld op het aantal contracten dat jij denkt te verzenden. Ook als je niet zeker weet hoeveel je er gaat verzenden of als je er maar een paar per maand verzend hebben wij een optie voor jouw, ons Pay As You Go account, waarin je alleen betaald voor wat je gebruikt.

Check alle abonnementen hier!

Hoe ziet Signable eruit?

Neem maar een kijkje hieronder! Of, waarom probeer je het niet zelf en zie je met je eigen ogen hoe het Signable platform werkt? Onderaan deze pagina kan je een account maken en krijg jij van ons 14 dagen gratis om Signable te proberen!

Nederlandse signable pagina
Nederlandse Signable bibloitheek

Heeft Signable klantenservice?

Onze klanten service team bestaat momenteel alleen uit Engelstalige sprekers. Maar dat betekent niet dat wij er niet voor je zijn. Je mag ons altijd bellen, emailen of berichten via de live chat op onze website. Het maakt voor ons niet uit of je nog in je 14 dagen gratis proefperiode zit of dat je al jaren een klant bent, wij zullen je altijd helpen. Voor meer informatie over onze klantenservice, kijk hier.

Signable is veilig

esignature security
Wij hebben de nodige maatregelen getroffen om er voor te zorgen dat jouw gegevens en documenten veilig zijn. Elke pagina heeft een SSL Encryptie en we bieden de optie aan om jouw contracten met een wachtwoord te beveiligen, hierdoor kan niemand in jouw documenten kijken als jij dat niet wilt.

Logboek en document status

Nadat iedereen het contract heeft ondertekend zul jij een volledig logboek ontvangen waarin je alle details omtrent het teken proces zal vinden. Voordat je dit logboek ontvangt kan je op jouw dashboard zien hoever jouw document is in dit proces. Is het contract ontvangen, geopend en wie heeft hem al ondertekend.
Als het nodig is, kan je altijd herinneringen sturen naar jouw klanten zodat zij niet vergeten te tekenen.

Bewaard Signable mijn sjablonen?

Signable bewaard jouw sjablonen. Hierdoor kan jij jouw contracten zo vaak gebruiken als je maar wilt. Denk bij sjablonen aan contracten welke jij vaak verstuurd maar waar alleen kleine details in moeten worden aangepast. In het dashboard hebben sjablonen hun eigen plek zoals je hieronder kan zien. Je kan sjablonen uploaden in PDF, Word of Excel formaat.

Signable Sjabloon

Heeft Signable zijn eigen app?

Signable heeft een “progressieve mobile app”. Dit betekent dat je de webpagina op jouw telefoon kan opslaan en dat deze als app te zien is. Voor tablets hebben wij een app op zowel de play store en de iOS app store. Hiermee kan je documenten verzenden vanuit praktisch elk device en klanten kunnen ondertekenen op hun computer, tablet of mobiele telefoon.

Welke integraties heeft Signable?

Om jouw leven een stukje makkelijker te maken biedt Signable een aantal integraties. Dit betekent dat je niet telkens een bestand hoeft te uploaden als deze is aangepast. Dropbox is bijvoorbeeld een van de integraties die wij bieden. Je kan vanuit Dropbox, direct een contract versturen. Lekker makkelijk.

Zie hier alle andere integraties.

Is een Signable account makkelijk te maken?

Wij geloven dat, zelfs als je 0 ervaring hebt met elektronische contracten, je binnen minuten jouw eerste contract kan verzenden. Als je al meer ervaring hebt dan gaat dit uiteraard nog veel sneller en verzend je al een document binnen de minuut! Signable is ontworpen om snel onder de knie te krijgen en om zo gebruiksvriendelijk te zijn.

Hoe teken je een Word document met Signable?

Je kan jouw Word document direct naar Signable uploaden om naar jouw klanten te versturen. Momenteel bieden wij nog geen integratie met Microsoft 365 of Microsoft Office, maar het is nog steeds super eenvoudig om jouw documenten met Signable te verzenden.

Hoe makkelijk is het om een contract te ondertekenen?

Voor jouw klant die een document via Signable ontvangt is het super simpel om dat document te ondertekenen. Ze openen het bestand, vullen de verplichte velden in, tekenen, uploaden of typen hun handtekening en klaar is kees! Ze hoeven niet eens een Signable account te hebben om het contract te ondertekenen.

Wil je Signable zelf proberen?

Met onze gratis proef periode kan je zelf ervaren hoe Signable werkt. Het enige wat je moet doen is je gegevens hier onder invullen (Maak je geen zorgen, betaal gegevens zijn niet nodig) en kan je beginnen.

Probeer ons voor 14 dagen gratis!