Onderteken een PDF

We kennen ze allemaal, de welbekende PDF bestanden. PDF bestanden zijn al vaak gebruikt in contracten, arbeidsovereenkomsten, freelance samenwerkingen en afspraken tussen leveranciers. De vraag blijft nog staan, hoe onderteken je een PDF bestand? In dit artikel weet jij precies hoe je een pdf ondertekend, of jij het contract nou krijgt of verstuurd.
Onderteken een PDF met Signable en vind vandaag uit hoe het precies werkt!

Hoe teken je een PDF

Wat moet je stap voor stap doen

 1. Maak een account op Signable aan

  Dit kan je op deze pagina doen. Binnen 10 seconde heb jij jouw account al gemaakt.

 2. Klik op nieuwe enveloppe

  In dit voorbeeld van hoe je een PDF bestand ondertekend beginnen we met het klikken op de “+ Nieuwe enveloppe” button. Dit is de blauwe button die je bovenin, net iets onder je dashboard, vindt. Nadat je hierop klikt kom je op een scherm terecht waar je je contract kan gaan opstellen.

 3. Voeg jouw contract toe

  Aan de linkerkant van deze pagina kan je al je sjablonen vinden en als je naar rechts kijkt vind je de optie om je eigen contracten toe te voegen. Je kan hier Word, Excel en PDF bestanden uploaden. Nadat je dit hebt gedaan gaan we naar de volgende stap.

 4. Geef aan welke partijen gaan tekenen

  Op deze pagina geef jij aan wie het contract gaan tekenen. Voor Partij #1 vinden wij het makkelijkst als je op de “Voeg mezelf toe als een partij” button klikt. Nu zullen jouw gegevens automatisch worden ingeladen. Als Partij #2 kan je de gegevens gebruiken van de persoon die het contract gaat tekenen. Wil je meer partijen toevoegen? Geen probleem! Rechts zie je een blauwe knop met een +, klik hierop om nieuwe partijen toe te voegen.

 5. Klik om je velden toe te voegen

  Zijn alle partijen toegevoegd? Top! Dan is het nu tijd om aan te geven welke velden ingevuld moeten worden voor het contract. Er zijn verschillende velden welke jij kan toevoegen aan een contract. Denk hierbij aan Tekst, Handtekening, Datum, Dropdown menu en een Checkbox. Er is ook een upload veld waar bijvoorbeeld een foto geüpload kan worden.

 6. Klik op verzenden

  Nadat je alle velden hebt toegevoegd kan je op verzenden klikken. Nu zal het document eerst naar jou verstuurd worden en wanneer jij de velden hebt ingevuld die jij moest invullen zal jouw partner het contract krijgen.
  Als jou contact alles heeft ondertekend krijgen beide partijen een kopie van het contract toegestuurd en zijn jullie klaar om zaken te doen!

Onderteken je PDF met Signable.

Wist je dat er meer voordelen zijn als je je contracten digitaal laat ondertekenen?

 • PDF’s ondertekenen zijn net zo legaal en rechtsgeldig als normale handtekeningen.
 • Ze kosten een stuk minder omdat je geen postzegels, papier en cartridges hoeft te kopen.
 • Dankzij encryptie op de gehele website is alles super veilig.
 • Omdat de contracten via email worden verzonden, zijn ze ook nog eens super snel.

Welke documenten kan je nog meer digitaal ondertekenen?

File format Can you use it to sign digitally
PDF Yes
Word formats Yes
Excel formats Yes
JPG or other image formats No

Zoals je ziet kan je naast PDF bestanden nog veel meer bestandstype ondertekenen met Signable, zo is het ook mogelijk om bestanden vanuit jouw Dropbox te ondertekenen. Deze intergratie kan je vinden in jouw eigen account.

Meer info nodig? Geen enkel probleem!

Wij hebben een engelstalige video handleiding en een Nederlands artikel waar je stap voor stap ziet hoe Signable precies werkt!

Ben jij er helemaal klaar voor om jouw PDF bestanden te ondertekenen?
Maar een gratis account vandaag en maak gebruik van de 14 dagen proefperiode!

Vul hier je gegevens in en we kunnen beginnen!

We kunnen u rechtstreeks e-mails sturen over uw Signable-account. Deze e-mails komen rechtstreeks van Signable en zijn altijd gerelateerd aan uw account. U kunt zich afmelden voor deze e-mails via de link onderaan de e-mail die u ontvangt.