Zijn elektronische handtekeningen legaal in Verenigde Staten?

Sinds 1999 heeft de VS het gebruik van elektronische handtekeningen erkent, met de eerste Amerikaanse Uniform Electronic Transactions Act. Hiermee hebben bedrijven de mogelijkheid om elektronische handtekeningen te gebruiken.

Juridisch model

Het juridische model van de VS is open. Dit betekent dat er, in tegenstelling tot een gelaagd model (dat gekwalificeerde elektronische handtekeningen als een legitieme vorm van e-handtekening ziet), geen voorwaarden zijn voor typen elektronische handtekeningen. En dus krijgt een gekwalificeerde elektronische handtekening geen wettelijke status.

Juridische classificatie

Het VS hanteert een gemeenrechtelijk systeem dat is gebaseerd op:

  • Rechterlijke beslissingen welke als bindend worden beschouwd.
  • Wetten welke niet altijd een schriftelijke structuur hebben.
  • Overeenkomsten waar weinig bepalingen wettelijk zijn vastgelegd.
  • Dat in het algemeen alles is toegestaan dat niet uitdrukkelijk bij wet is verboden

Er zijn maar weinig bepalingen opgenomen in een contract onder het gemeenrechtelijk systeem – het is dus belangrijk om alle voorwaarden van de partijen te dekken bij een contract. Dit betekent dat contracten meestal langer zijn dan in een land welke het burgerlijk rechtsysteem aanhoudt.

Samenvatting

De Uniform Electronic Transactions Act (UETA) en de Electronic Signatures in Global and National Commerce Act (ESIGN) uit 2000 hebben ertoe geleid dat bedrijven electronische handtekeningen kunnen gebruiken in het bedrijfsleven. Zowel ESIGN als UETA benadrukken dat elektronische documenten en elektroniche handtekeningen worden gezien met dezelfde juridische status als traditionele manieren om contracten te ondertekenen. De wet laat zien dat elektronische documenten en handtekeningen niet kunnen worden afgewezen omdat ze elektronisch zijn.

Disclaimer

De informatie in dit artikel is alleen voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld als juridisch advies. Wetten met betrekking tot elektronische handtekeningen kunnen snel veranderen, Signable kan niet garanderen dat alle informatie in dit artikel actueel of correct is. Als u specifieke juridische vragen heeft over de informatie in dit artikel, dan zal u contact moeten opnemen met een erkende advocaat in uw regio.

Laatst bijgewerkt op: Maart 2020