Wat betekent de eIDAS? 2020 Update

Leer alles over de eIDAS

EU elektronische handtekening wetgeving

De Electronic IDentification Authentication and trust Services, oftewel eIDAS overziet elektronische transacties in de europeese markt. eIDAS faciliteert een kader voor elektronische verificatie en identificatie door heel Europa. Simpel gezegd, Het betekent dat je veilig kan handelen in de wetenschap dat elk elektronisch document wat tussen europese landen wordt verstuurd veilig, legaal en gereguleerd is door de eIDAS.

eIDAS

Wat houd dit voor mij in?

Voor 1 Juli 2016, was elk Europees land verplicht om aan de ander zijn elektronische wetgeving omtrent e-Contracten te voldoen. Met de komst van de eIDAS is er een standaard gekomen wat deze werkzaamheden een stuk eenvoudiger maakt. Als voorbeeld, je verstuurd een document van het mooie Nederland naar prachtige Italië. Je hoeft nu niet meer te kijken welke reglementen Italië heeft voor elektronische handtekeningen omdat Italië een  Europees land is en daarmee de regelgeving volgt. Zie hier hoe de wetgeving omtrent eHandtekeningen is geregeld in andere landen (Engelstalig).

 

Maar hoe werkt eIDAS dan?

Sinds 29 September 2018 is deze regeling van toepassing in Nederland. Nog niet erg lang dus, er is daarom nog veel onzekerheid over wat het nou precies inhoud. Gelukkig is Signable al sinds 2010 bezig met elektronische handtekeningen en heeft daarmee veel ervaring op dit werkveld.

De eIDAS maakt onderscheid in drie verschillende soorten contracten in elektronische vorm.

Okay, lang verhaal, maar wat doet Signable nou?

Signable geeft 100% rechtsgeldige Standaard elektronische handtekeningen uit. Dankzij het logboek wat wij meegeven en de unieke manier van verificatie van de partijen zijn onze elektronische handtekeningen rechtsgeldig volgens de eIDAS. Dit zorgt er tevens voor dat onze contracten super snel en eenvoudig getekend kunnen worden en het houdt onze prijs zeer scherp, een win-win voor iedereen!
Wil je meer lezen over hoe Signable zijn elektronische handtekeningen doet? Neem dan een kijkje op de Signable juridische pagina

Wil je meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ons artikel over hoe jij kan werken met digitale handtekeningen of download ons engelstalige handboek met daarin alle leerpunten omtrent de eIDAS, gratis!

Als je meer wilt vinden over Signable en hoeveel onze abonnementen kosten, check dan deze pagina en kijk welk abonnement bij jou past.