Waarom zou je elektronische handtekeningen moeten integreren met jouw CRM?

Wie je ook bent, het gebruik van elektronische handtekeningen in plaats van natte handtekeningen bespaart tijd, geld en verhoogt productiviteit. Software voor elektronische handtekeningen is echter niet alleen bedoeld voor het ondertekenen van documenten. Veel organisaties gebruiken het om hun document workflows te beheren.

Een van de krachtigste uitbreidingen van software voor elektronische handtekeningen is de rechtstreekse integratie met CRM-systemen. Dit heeft zoveel voordelen, waaronder de mogelijkheid om documenten automatisch te vullen met klantinformatie, de voortgang van documenten door jouw verkooppijplijn te volgen en documenten vanuit jouw CRM-systeem uit te voeren.

Wat zijn software-integraties?

Software-integratie is het proces van het samenbrengen van verschillende softwaretoepassingen om één uniform systeem te creëren. Integraties zijn van cruciaal belang voor bedrijven die verschillende software gebruiken om verschillende delen van hun organisatie te ondersteunen.

Dankzij software-integraties kunnen gegevens naadloos van de ene applicatie naar de andere stromen. Ze stellen jou ook in staat om de functies van de ene toepassing van een ander systeem te benutten.

Hoe integreert jouw CRM met elektronische handtekeningen?

Er zijn meerdere manieren om jouw elektronische handtekening en CRM-software te integreren. We bieden een open API waarmee ontwikkelaars aangepaste integraties kunnen bouwen.

Dit betekent dat jouw ontwikkelteam de integratie in jouw software kan inbouwen hoe je het ook wilt.

Signable heeft ook een Capsule-integratie. Dit betekent dat je geen software hoeft te ontwikkelen om Capsule te integreren.

Waarom je jouw elektronische handtekeningen zou moeten integreren met je CRM

Een eHandtekening-integratie met jouw CRM bespaart jou en jouw klanten veel tijd. Deze waardevolle integratie kan je helpen om deals sneller te sluiten en documentbeheer te verbeteren. Hieronder vind je vier belangrijke voordelen van de integratie van elektronische handtekening- en CRM-systemen.

Voeg eenvoudig gegevens samen in jouw documenten

Met een CRM-integratie kan je automatisch gegevens uit jouw CRM in je documenten invullen. Voorbeelden van gegevenspunten die je automatisch kunt importeren zijn klantnamen en contactgegevens, documenttitels en transactiegegevens.

Door het automatisch invullen van gegevens kan je jouw documenten sneller maken en ben je ervan verzekerd dat de informatie in jouw documenten nauwkeurig is. Het voorkomt menselijke fouten die ertoe kunnen leiden dat je het document naar de verkeerde ontvanger stuurt of onjuiste gegevens in het documenten opneemt.

Volg de voortgang van documenten in jouw CRM-pijplijn

Nadat je jouw CRM-integratie hebt ingesteld, kan je de voortgang van jouw elektronische documenten volgen door de stadia van de verkooppijplijn. De mogelijkheid om deze informatie via jouw CRM-systeem te bekijken, maakt het veel gemakkelijker om de voortgang van actieve deals te volgen en voorkomt dat je tussen systemen hoeft te schakelen.

In het CRM-systeem kan je zien of een document is ondertekend en wanneer het document is geopend, bewerkt of gecommentarieerd. Hiermee kan je de specifieke redenen identificeren waarom jouw documenten niet zijn ingevuld en herinneringen sturen naar degenen die nog moeten ondertekenen.

Documenten uitvoeren in jouw CRM-systeem

Met de meeste CRM- en eHandtekening-integraties kun je al jouw documenten maken, bewerken en uitvoeren vanuit jouw CRM. Dit is een aanzienlijke

tijdsbesparing voor jouw hele team, die nu alle onderdelen van het document workflow vanuit één platform kunnen afhandelen. Je kunt jouw documenten ook gemakkelijker verzenden, omdat al jouw contacten zich al in jouw CRM-platform bevinden.

 Slimme bestandsopslag

Met CRM-integraties heb je ook toegang tot jouw documenten via jouw CRM-systeem. Vaak bieden CRM-systemen unieke systemen voor het organiseren van elektronische documenten. Dit kan het in de toekomst gemakkelijker maken om documenten op te slaan en te lokaliseren. Bijvoorbeeld; je kunt jouw documenten categoriseren en bekijken op basis van of ze zijn gekoppeld aan een verkoopkans, lead of account. Ook vind je gemakkelijk alle documenten die betrekking hebben op elk klantaccount.

 Serchen heeft onlangs hun gids voor de beste CRM’s voor kleine bedrijven uitgebracht

Laatste gedachten

Het lijdt geen twijfel dat het gebruik van elektronische handtekeningsoftware om jouw documenten te verwerken en uit te voeren beter is dan het gebruik van pen en papier. De waarde van het gebruik van software voor elektronische handtekeningen neemt echter aanzienlijk toe wanneer je deze integreert met jouw CRM-systeem.

Samen laten jouw systemen je automatisch gegevens in jouw documenten invullen, de voortgang van jouw documenten volgen via jouw verkooppijplijn en tijd besparen door documenten uit te voeren en op te slaan via uw elektronische handtekeningintegratie met uw CRM.

Idealiter worden uw elektronische handtekeningsoftware en CRM-systemen geleverd met een vooraf gebouwde integratie. Als dat niet het geval is, moet u uw eigen integratie bouwen of een tool zoals Zapier gebruiken om de systemen te verbinden.

Gelukkig heeft Signable een integratie met Capsule gebouwd, waardoor het gebruik van de twee oplossingen voordelig is voor klanten die momenteel een van de twee producten gebruiken.

Lees meer over hoe u aan de slag kunt gaan met het integreren van uw systemen met ons Signable Partner Programma.

Auteur Bio:

Amy Yang is een onderzoeksanalist bij SoftwarePundit, een technologieonderzoeksbureau dat advies, informatie en hulpmiddelen biedt om kleine bedrijven te helpen met het succesvol toepassen van technologie. Hier voert ze diepgaande analyses uit op softwaremarkten, waaronder eSignature-software.

Ze is afgestudeerd aan de NYU met een bachelor in media en communicatie en een minor in webprogrammering en -toepassingen. Amy brengt haar vrije tijd door met dansen met haar team, Synchronic, en het spelen van videogames zoals HollowKnight en Cuphead.

About Emma

Emma is a Digital Marketing Apprentice at Signable. She loves cooking, cycling, and having a good sing-song.