Houd jouw gegevens veilig als je thuiswerkt

Gegevensbeveiliging thuis

Jouw werk gegevens veilig houden is niet zo eenvoudig als zes maanden geleden …

Zittend aan de eettafel, wat nu dient als je bureau, nippend aan je vierde kop koffie van de ochtend in je favoriete trui is misschien niet waar je dacht te zijn 12 maanden geleden. Hoewel lockdown in verschillende delen van de wereld begint af te nemen, is werken op afstand voor velen nog steeds een realiteit. Thuiswerken heeft zeker zijn eigen uitdagingen. Ontelbare afleidingen, gefragmenteerde teamcommunicatie en twijfelachtige wifi-snelheid om er maar een paar te noemen.

Er is een overvloed aan tools voor werken op afstand die kunnen helpen bij communicatie, organisatie en projectmanagement. Deze tools zijn ontworpen om de efficiëntie, aansprakelijkheid en zichtbaarheid voor iedereen te verbeteren, maar het is ook belangrijk om te bedenken hoe veilig al jouw gevoelige bedrijfsgegevens zijn tijdens het gebruik van deze tools.

Data veiligheid signable

Zoom

Het nieuwste product om een ​​werkwoord te worden. Zoom is misschien wel de grootste winnaars geweest als gevolg van Covid 19. Ze hebben een sprong gezien van 10 miljoen naar meer dan 300 miljoen dagelijkse gebruikers in slechts 4 maanden en de uitdrukking ‘zoomen met iemand’ is synoniem geworden met de eerste helft van 2020 .

Ondanks deze snelle groei zijn er enkele zorgen over de beveiligings- en encryptiehandelingen van Zoom. In juni kondigde Zoom aan dat ze end-to-end-encryptie zouden gaan bieden voor alle gebruikers en niet alleen voor degenen die voor een abonnement betalen.

Wat is End-to-end-encryptie en waarom is het belangrijk voor mij?

End-to-end-encryptie is een beveiligde communicatie die externe gebruikers de toegang tot overgedragen gegevens blokkeert. Wanneer de gegevens online worden overgedragen, kunnen alleen de afzender en de ontvanger deze met een sleutel ontsleutelen. Dit betekent dat gevoelige informatie en bedrijfsgegevens niet toegankelijk zijn voor derden wanneer gegevens van de ene gebruiker naar de andere worden verzonden.

In feite betekent encryptie een betere gegevensbeveiliging.

 

Wachtwoordbeheerder

Wanneer je vanuit huis werkt, bevind je je mogelijk op een ander apparaat dan gewoonlijk en gebruik je meerdere stukjes software die allemaal een wachtwoord vereisen. Het kan lastig zijn om de wachtwoorden allemaal te onthouden en het is niet veilig om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken.

Wachtwoord lekken zijn zo gevaarlijk omdat veel mensen hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites gebruiken. Als je je registreert voor een website met jouw e-mailadres en hetzelfde wachtwoord opgeeft dat je gebruikt voor jouw e-mailaccount, kan die combinatie van e-mailadres en wachtwoord ergens op een lijst staan, kijk eens op deze website om te kijken of jouw gegevens al eens gelekt zijn.

Een tool zoals een wachtwoordbeheerder slaat jouw wachtwoorden op in een gecodeerde vorm, helpt jou bij het genereren van veilige willekeurige wachtwoorden. Ook biedt het een makkelijke interface en geeft jou gemakkelijk toegang tot jouw wachtwoorden op alle verschillende computers, smartphones en tablets die jij gebruikt.

 

Signable

Als een hulpmiddel waarmee deals kunnen worden ondertekend en contracten op een veilige afstand kunnen worden gesloten, is een van de belangrijkste kenmerken van Signable de SSL-encryptie en een volledige audit-trail. De SSL-encryptie zorgt ervoor dat alleen de ontvanger toegang heeft tot de documenten en de audit-trail houdt een gedocumenteerde geschiedenis bij van een transactie en van de status van alle documenten die je verzendt.

Elke actie vanaf het uploaden van een document wordt geregistreerd in een volledig controletraject dat wordt bijgevoegd bij de corresponderende envelop in jouw account.

Zodra een document is ondertekend en ingediend door jouw klant, ontvangt jij een e-mail met daarin het ingevulde elektronische document als pdf en een certificaat van ondertekening.

Het certificaat van ondertekening is een belangrijk document dat belangrijke informatie bevat, waaronder:

  • Wie elke ondertekenende partij is
  • Datums, tijden, IP-adressen en vingerafdrukken
  • Een volledig audit logboek of audit-trail
  • Het versleutelen van gegevens is essentieel

Het is enorm belangrijk om de veiligheid en privacy van jouw gegevens te waarborgen. Een overzicht krijgen van verschillende beveiligingsfuncties is essentieel als het gaat om het aanschaffen van nieuwe software.

About Marijn Quartel

Marijn a marketing executive at Signable.