Rechtsgeldigheid

Elektronische handtekeningen en de eIDAS

Wij voldoen en overtreffen de regelgeving die eIDAS uit heeft gezet, om er voor te zorgen dat jouw documenten rechtsgeldig zijn in elk werkveld. Hier volgen een paar manier hoe wij je ondersteunen.

Nadat iedereen heeft getekend krijg je een kopie van alle handtekeningen met een certificaat wat jou het volgende laat zien:

  • Alle tekenende partijen.
  • Datums, IP adressen en vingerafdrukken
  • Een logboek met gebeurtenissen.

Dit document is veilig opgeslagen op jouw account en kan daar gemakkelijk gevonden worden. Alleen jij kan dit zien, wanneer je dan ook wilt.  Om deze veiligheid te verzekeren, bieden wij het volgende aan:

  • eIDAS goedkeuring.
  • Gedetailleerd logboek voor elke contract ondertekening.
  • Identiteit van de gebruikers zijn geverifieerd voordat zij zijn gerechtigd om het document te verzenden.
  • Integriteit van het document is gecheckt, altijd.
  • Unieke vingerafdruk voor elk document.
  • Veilige opslag van jouw documenten en data
  • Ondertekenaars identiteit is geverifieerd door middel van emailadres, tijd en geo-tracking.
  • SSL 256-bit AES/RSA encryptie
  • Alleen toegang tot de documenten door jou en jouw personeel

eIDAS – EU & NL Wetgeving

De “Electronic IDentification Authentication and trust Services” oftewel eIDAS, overzien de elektronische transacties binnen de Europese interne markt. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld burgers van een andere Europees lang zich zelf elektronische identificeren doormiddel van het inlog middel welke zij in hun land gebruiken.

Bijvoorbeeld, een Nederlander kan zijn DigID gebruiken om zich zelf op een Italiaanse website te identificeren.

Maar, daarnaast heeft de eIDAS een standaard gegeven omtrent elektronische handtekeningen en waaraan zei moeten voldoen om als rechtsgeldig te worden beschouwd.
Dit houdt in dat binnen de EU, elke elektronisch contract op dezelfde manier word gezien en als zodanig behandeld.

Wat voor effect heeft de eIDAS voor mij?

Om te beginnen, deze wet is in Nederland van toepassing sinds 29 september 2018. Voor 29 september was het nodig om, voor elke Europese samenwerking, de wetgeving omtrent elektronische contracten te onderzoeken. Stel je wilt een overeenkomst versturen naar jouw Franse klant. Dan kan je nu, dankzij de eIDAS, deze gewoon verzenden zonder te onderzoeken of dit contract ook in Frankrijk als rechtsgeldig wordt beschouwd.

De eIDAS wetgeving heeft effect op elk Europees land. Daarmee is het een stuk gemakkelijker geworden om zaken te doen tussen Europese landen.

Brexit en Elektronische handtekeningen

Zoals het er nu, op tijd van schrijven, er uitziet, gaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Hiermee zullen veel regels gaan veranderen omtrent de samenwerking tussen de EU en het VK. Momenteel is de verwachting dat de eIDAS wetgeving blijft gelden voor het VK, wellicht onder een andere benaming of in een ander jasje, maar met waarschijnlijk dezelfde regels.

Zijn Elektronische Handtekeningen veilig?

Onze Signable handtekeningen zijn 100% veilig dankzij SSL encryptie op elke pagina die jij bezoekt. Niemand kan rondsnuffelen door jouw documenten of deze tekenen of versturen zonder jouw toestemming.

Elke actie vanaf het moment dat je het document upload is geregistreerd en opgeslagen in het logboek. Deze vindt je bij elk document die je verzend.

Wij bieden binnenkort de mogelijkheid om elk document met een wachtwoord te beveiligen waardoor je een extra laag van beveiliging toebrengt. Daarnaast is geen enkel document in tekst formaat bij ons opgeslagen.

Heb je vragen?

Als je meer informatie nodig hebt over eIDAS en hoe Signables rechtsgeldig zijn verwijzen wij je graag door naar de volgende pagina “Wat is eIDAS?” Of lees onze PDF welke wij voor jou hebben gemaakt.

En wat nu?

Je kan uiteraard een kijkje nemen bij onze abonnementen. Je kan daar uitvinden of dat een maandelijks abonnement bij jou past of dat je misschien beter per contract kan betalen met ons Pay As You Go abonnement.