De Natte Handtekening

Natte handtekening of een elektronische handtekening?

Een Natte handtekening is de handtekening zoals je hem kent op papier. Hij wordt “nat” genoemd omdat de inkt waar je mee schrijft nat is. Dit in sterk contrast met een elektronische handtekening, welke digitaal gezet wordt en daardoor nooit nat zal zijn.

Dus, wil je een Natte handtekening of een elektronische handtekening? Dat is de vraag. Nou, dat is het voor sommige mensen. Bij Signable is het een no brainer. Maar misschien is dat omdat de verschillen tussen beiden allebei een beetje onduidelijk zijn. Wil je het verschil weten tussen een natte handtekening en een elektronische handtekening? Daar gaan we!

De verschillen tussen natte handtekeningen en elektronische handtekeningen

Het voor de hand liggende verschil om te beginnen hoe ze eruitzien. Een natte handtekening vereist dat een persoon fysiek een document ondertekend. Een elektronische handtekening wordt digitaal ondertekend op een elektronisch verzonden document.

Beide worden gebruikt om jouw intentie of verplichting tot een contract te laten zien, of het nu gaat om handgeschreven handtekeningen op een vel papier met natte inkt, algemene voorwaarden, een online aankoop of het ondertekenen van de digitale stippellijn. En hoewel beide dezelfde wettelijke geldigheid hebben, zijn er een aanzienlijk aantal verschillen buiten de esthetiek.

Als je hier niet zeker van bent, zie je in de afbeelding de belangrijkste verschillen:

Natte handtekening

Waarom elektronische handtekeningen gebruiken in plaats van natte handtekeningen?

Wanneer een organisatie een natte handtekening nodig heeft om contracten te ondertekenen in plaats van een elektronische handtekening, voegen ze onnodige uitgaven toe aan hun bedrijf en pakken ze de tijd die kan worden besteed aan andere gebieden.

  • Geen papier, bedrukking, verzendkosten
  • Klanten ontvangen direct documenten die vervolgens overal, op elk moment en vanaf (vrijwel) elk apparaat kunnen worden ondertekend. Gezien de keuze tussen gefaxte of gemailde documenten, zouden de meeste ervoor kiezen e-mails te ontvangen die hun bureaus niet rommelig maken en direct kunnen worden teruggestuurd.
  • Je ontvangt direct een ondertekend document en een volledige audit trail achteraf met het ondertekeningsproces.

Makkelijk toch?

Elektronische handtekeningen in de wereldwijde en nationale handel zijn vaker gebruikt dan op enig ander punt en als je ze niet gebruikt in jouw bedrijfsprocessen, kan jouw organisatie er ouderwets uitzien. Je kan ontdekken hoe eSignatures in jouw branche worden gebruikt met behulp van een van onze handige gratis Industry Guides.

Overtuigd? Probeer Signable zelf en probeer zelf hoe eenvoudig het is om in te vullen. Vul gewoon de onderstaande gegevens in om jouw gratis proefperiode van 14 dagen te claimen, geen creditcard vereist!

Ben jij klaar met Natte handtekeningen?

Registreer je nu en krijg 14 dagen gratis.
Oh, het is ook nog eens compleet vrijblijvend! Waar wacht je op?