Dus, wat zijn Elektronische Handtekeningen & Signables?

esignature

Een Elektronische handtekeningen, eHandtekeningen, of hoe wij ze noemen, Signables, zijn stukken informatie in elektronische vorm welke zijn

“geassocieerd met andere data in elektronische vorm, welke jou weer in staat stelt om de Signable te zetten.” (eIDAS)

Simpel gezegd, een Signable is de digitale variant van de klassieke handtekening die je op papier vond. Je kan dus gemakkelijk digitale contracten tekenen. De technologie die wij bij Signable gebruiken zorgt ervoor dat de Signables 100% legaal en bindend zijn, net zoals papieren contracten.

Wat maakt Elektronische Handtekeningen rechtsgeldig?

Volgens de Nederlandse wetgeving zijn Elektronische Handtekeningen al een lange tijd rechtsgeldig. Hier waren speciale wetten voor opgemaakt waar aan gehouden moest worden. Maar in September 2018 ging de eIDAS van start hier in Nederland. De eIDAS is een Europese regelgeving omtrent elektronische handtekeningen welke de legaliteit van deze documenten gelijk trekt door heel Europa heen. Deze wetgeving is dus ook van toepassing in Nederland. Zolang een Elektronische Handtekening voldoet aan de eIDAS wetgeving is deze rechtsgeldig.

 

Signable eSignature

Wat zegt de eIDAS?

De eIDAS maakt onderscheid tussen drie verschillende contracten. Standaard, Geavanceerde en Gekwalificeerde contracten. Elke niveau hoger geeft een extra level aan beveiliging toe maar allen zijn rechtsgeldig mits ze in de juiste manier zijn toegepast. Zo valt een ingescand PDF document via de mail onder een Standaard Contract, maar is deze niet juridisch rechtsgeldig. Maar als het zelfde bestand via de mail word verzonden, digitaal wordt getekend door een geverifieerd persoon en dit vervolgens te bewijzen is, is dit Standaard Contract wel rechtsgeldig.

Standaard elektronische handtekening

Een standaard Elektronische Handtekening is simpel gezegd alles wat een handtekening en een digitale handeling combineert. Zoals een ingescande handtekening die via de mail wordt verzonden, een krabbel op een terminal van je pakket bezorger maar ook een contract welke verzonden wordt. Deze kunnen zeker rechtsgeldig zijn. Het hangt er compleet vanaf hoeveel extra informatie er met de handtekening mee gestuurd wordt om te verifiëren dat de tekenende partijen zijn wie zij zeggen wie ze zijn.

Geavanceerde elektronische handtekening

Deze handtekening wordt ook wel ‘digitale handtekening’ genoemd. Hiervoor heb je een SSL-Certificaat nodig, het contract wordt encrypt. Dit geeft het contract een unieke code waardoor alleen geselecteerde mensen het contract kunnen openen. Het bericht kan dus niet aangepast worden door anderen of vervalst worden.

Gekwalificeerde elektronische handtekening

De meest geavanceerde elektronische handtekening is de  gekwalificeerde elektronische handtekening. Deze handtekening komt met een gekwalificeerd certificaat.
Deze certificaten worden gegeven door speciale dienstverleners. In Nederland wordt het PKI certificaat gebruikt. Door deze certificaten zijn deze handtekeningen altijd rechtsgeldig.

 

Okay, lang verhaal, maar waarom zou ik Signable gebruiken?

Signable

Krijg jouw contracten sneller dan ooit getekend.
  • Wacht niet meer tot je contact langs komt.
  • Stuur je contracten via de mail en binnen seconden kan deze al ondertekend worden.
  • Automatische herinneringen gaan jou helpen om alles z.s.m. getekend te krijgen.
Doe legaal wereldwijd zaken.
  • Elektronische handtekeningen zijn wereldwijd erkent als rechtsgeldig.
  • Ben niet meer gelimiteerd tot Nederland.
  • Kosten voor de contracten blijven gelijk, waar je het ook naar stuurt.
Bespaar geld & tijd.
  • Postzegels zijn overbodig omdat alles via de mail wordt verzonden.
  • Je zal een stuk minder papier, toners & cartridges gebruiken wat de kosten gaan verlagen.
  • Nooit meer zoeken naar contracten, alles is veilig in de cloud.
  • Nooit meer lang wachten voordat contracten getekend zijn.

Meer informatie nodig over Signables?

Ons gratis ebook zal je informeren over alles wat je wilt weten over wat Elektronische Handtekeningen en Signables  zijn. Het zal er voor zorgen dat je vol vertrouwen met deze dienst aan de slag kan gaan

Klaar voor eHandtekeningen van Signable?

Registreer je nu en krijg 14 dagen gratis.
Oh, het is ook nog eens compleet vrijblijvend! Waar wacht je op?

We kunnen u rechtstreeks e-mails sturen over uw Signable-account. Deze e-mails komen rechtstreeks van Signable en zijn altijd gerelateerd aan uw account. U kunt zich afmelden voor deze e-mails via de link onderaan de e-mail die u ontvangt.